Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

CCOO reclama retirar el protocol de quarantenes supervisades dels centres d’educació especial

ACN Barcelona.-La federació d’Educació de CCOO ha reclamat aquest dimecres retirar el protocol de quarantenes supervisades dels centres d’educació especial, després que aquesta hagi estat una demanda comuna en una […]

Agències 27/01/2021

ACN Barcelona.-La federació d’Educació de CCOO ha reclamat aquest dimecres retirar el protocol de quarantenes supervisades dels centres d’educació especial, després que aquesta hagi estat una demanda comuna en una enquesta del sindicat. El qüestionari s’ha fet arribar als 112 centres de titularitat pública i privada i ha rebut 59 respostes de tots els serveis territorials. Les respostes evidencien que el 54% dels centres no disposen de suficients mascaretes FFP2 i el 75% afirmen que tenen prou gel hidroalcohòlic i que la ràtio d’alumnes permet mantenir les distàncies de seguretat. Un 29% no pot mantenir les distàncies de seguretat al menjador i el 76% no les pot mantenir al transport escolar.

La resposta més unànime és la demanda majoritària per part dels centres de la retirada del protocol específic que el Departament d’Educació ha publicat pels centres d’educació especial. Aquest document preveu que es puguin establir quarantenes supervisades, de tal manera que les quarantenes dels membres del grup estable no positius es puguin realitzar al mateix centre, informa el sindicat.L’organització se suma a les demandes dels centres i exigeix una revisió del protocol del transport escolar per tal d’assegurar que es millori la situació detectada i denunciada de manca de les distàncies de seguretat al transport.