Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

CCOO i UGT no signen l’acord de retorn del funcionariat a la feina perquè “no cobreix a tothom”

ACN Barcelona.-CCOO i UGT no han signat l’acord de retorn del funcionariat a la feina que es negociava aquest dimarts a la Mesa de la Funció Pública perquè, segons els […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-CCOO i UGT no han signat l’acord de retorn del funcionariat a la feina que es negociava aquest dimarts a la Mesa de la Funció Pública perquè, segons els sindicats, el que proposava la Generalitat “no cobreix a tothom”. La secretària d’Administració Pública, Annabel Marcos, ha lamentat en roda de premsa telemàtica que l’acord era “bàsic”, i s’ha mostrat convençuda que el text de base “era bo”. Per això ha explicat que ara es buscarà la “via jurídica” per poder introduir les mesures perquè cal “donar cobertura als treballadors”. Precisament, aquest és el motiu de discrepància entre ambdues parts. UGT considera la proposta una “provocació” perquè la proposta de base exclou el personal no administratiu, tècnic o laboral.

Carlos Villalante, secretari de política institucional de la UGT, assegura que la Generalitat proposa unes mesures de conciliació “totalment insuficients”. Per exemple, creu que les persones que s’acullen a la reducció de jornada perquè tenen càrregues familiars no haurien de patir la disminució de sou proporcional mentre les escoles estiguin tancades. La UGT obre la porta a seguir negociant però assegura que si el Govern aprova “unilateralment” en Consell Executiu la proposta inicial sense l’acord dels sindicats demanarà una suspensió cautelar de la mesura.De la seva banda, des de CCOO Joan Maria Sentís, coordinador de l’Àrea Pública del sindicat a Catalunya, ha indicat altres motius de discrepància, com ara que el Govern “vol suprimir el permís per deures inexcusables”. Els sindicats majoritaris demanen que es mantingui per situacions “que el facin indispensable” i critiquen que Funció Pública doni com a alternativa el “permís sense sou”.En canvi, Annabel Marcos, secretàia d’Administració Publica, ha afirmat que al Govern estan “convençuts” que el document de base “era bo” i ha subratllat que s’havia estat treballant amb les organitzacions sindicals.És per això que davant la manca d’acord, que sí volia signar el tercer sindicat en joc, IAC-CATAC, Marcos ha anunciat que ara es buscarà la via jurídica per poder introduir les mesures. “Necessitem donar cobertura als treballadors”, ha afirmat.Marcos també s’ha mostrat contrariada pel fet que CCOO i UGT “no han volgut signar l’acord quan n’han signat d’altres no tan bons a altres Comunitats Autònomes”.