Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

CCOO i UGT denuncien que no es va garantir la seguretat dels treballadors de Correus en l’episodi dels paquets explosius

ACN Barcelona – CCOO i UGT han denunciat que no es va aplicar mesures de seguretat addicionals per als treballadors de Correus durant els diversos enviaments de paquets explosius a […]

Agències 04/12/2022

ACN Barcelona – CCOO i UGT han denunciat que no es va aplicar mesures de seguretat addicionals per als treballadors de Correus durant els diversos enviaments de paquets explosius a ambaixades i edificis públics dels darrers dies. En un comunicat assenyalen que segons el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, s’havia alertat els cossos policials de la situació i creuen que és “poc creïble” que el govern espanyol “oblidés” avisar a Correus, de manera que assumeixen que l’empresa n’estava al cas però no es va informar ni a treballadors ni a representants. Precisament per això reclamen que es depuri responsabilitats “al màxim nivell” perquè es va posar “en risc” els treballadors que van manipular i transportar els paquets.

Justament per això lamenten la “irresponsabilitat” dels gestors de l’empresa postal pública, del ministeri de l’Interior i de la presidència del govern espanyol.

Els dos sindicats consideren “inacceptable” haver-se assabentat per la premsa que el 24 de novembre ja es tenia coneixement de l’existència d’una artefacte explosiu que havia circulat per la xarxa postal pública per ser entregat a la Moncloa, sense haver estat detectat. I lamenten que tot i això “ningú decidís informar i adoptar cap mesura de seguretat addicional a Correus”.

Per a CCOO i UGT si es confirma aquesta situació s’evidenciarà l’existència d’una “bretxa de seguretat” a Correus. En aquesta línia recorden que la primavera del 2021 ja van circular per la xarxa postal enviaments amenaçadors dirigits a polítics que contenien munició o navalles. Els sindicats subratllen que ja llavors van denunciar que dels milions d’enviaments diaris només passen pel sistema de detecció d’escàners un 4% d’aquests.