Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

CCOO exigeix “totes les garanties” per a la plantilla del BBVA i el Sabadell en cas de fusió

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha exigit a les direccions del BBVA i el Banc Sabadell que una eventual fusió entre les dues entitats “es faci amb totes les garanties per […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha exigit a les direccions del BBVA i el Banc Sabadell que una eventual fusió entre les dues entitats “es faci amb totes les garanties per a la plantilla”. En un comunicat, el que és el primer sindicat a les dues entitats ha dit que si finalment es materialitza la fusió cal un “acord laboral que protegeixi les condicions laborals i l’ocupació de les dues plantilles, que sumen prop de 40.000 persones”. En aquest sentit, CCOO demana “garanties d’ocupació”, “sortides voluntàries si es plantegen excedents”, una “preservació i millora de les condicions laborals i salarials” i un projecte d’empresa “amb viabilitat futura”.

Segons CCOO, l’objectiu del sindicat serà “garantir un futur laboral que aporti tranquil·litat i dignitat” a les plantilles. Davant de les informacions confirmades sobre les negociacions per a una fusió, el sindicat treballa ja en escenaris de fusió. L’anunci del BBVA i el Sabadell coincideix amb l’últim dia de les negociacions entre els sindicats i l’entitat catalana per concretar un pla de baixes voluntàries.