Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

CCOO aposta per un horari comercial únic fins a les 21 h tot l’any

ACN Barcelona.-Comissions Obreres ha proposat adoptar un horari comercial únic i establir l’hora de tancament dels comerços a les 21 h tots els mesos de l’any. El sindicat ha respost […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-Comissions Obreres ha proposat adoptar un horari comercial únic i establir l’hora de tancament dels comerços a les 21 h tots els mesos de l’any. El sindicat ha respost així a la proposta d’alguns agents empresarials i partits polítics de tancar a les 21.30 h, una mesura que es debatrà aquest dijous a la Comissió de Treball del Parlament. El sindicat ha advertit de l’important “repte d’adaptació” del comerç, en un context de digitalització, nous canals de comercialització i nous hàbits de consum. “La resposta no és una obertura sense límits, que comporta més precarietat laboral, rotació de plantilles i dificultats de conciliar la vida laboral i personal”, ha advertit.

Actualment, les botigues tanquen a les 21 h entre octubre i maig, mentre que la resta de mesos acostumen a tancar mitja hora més tard. Aquest horari fa dos anys que es va implantar i ha estat, segons CCOO, una “primera passa per avançar en la conciliació i racionalització, sense cap afectació negativa a les vendes del sector comercial”. En aquest sentit, des del sindicat consideren que establir l’horari de tancament a les 21 h durant tot l’any permetrà “avançar” cap al compliment del Pacte per la Reforma Horària, que estableix el tancament dels comerços a les 19.30 h el 2025.