Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

CCOO alerta que els accidents laborals mortals creixen un 12% malgrat l’aturada provocada per la covid

ACN Barcelona .-CCOO adverteix que, malgrat l’aturada de l’economia provocada per la covid-19, els accidents laborals mortals han pujat un 12,09%. Concretament, durant els primers nou mesos de l’any han […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona .-CCOO adverteix que, malgrat l’aturada de l’economia provocada per la covid-19, els accidents laborals mortals han pujat un 12,09%. Concretament, durant els primers nou mesos de l’any han mort 74 treballadors, vull més que l’any passat. Davant d’aquestes xifres, el sindicat ha alertat a través d’un comunicat que els accidents mortals segueixen tenint una “important tendència creixent” i ha detallat que aquest increment de mortalitat es concentra en els sinistres que tenen lloc durant la jornada de treball, que han crescut un 21,28%. Amb tot, segons l’avanç d’estadístiques d’accidents de treball publicat per la Generalitat, entre gener i setembre les baixes per accidents laborals han caigut un 27,82% respecte al mateix període del 2019.

Segons CCOO, els accidents ‘in itinere’ –aquells que es produeixen quan els treballadors van o tornen de la feina- tampoc “reflecteixen degudament” l’aturada a causa de la pandèmia, ja que només s’han registrat dos accidents menys que el 2019, xifra que representa una caiguda del 10,53%.El sindicat ha recordat que aquestes xifres difoses per la Generalitat no comptabilitzen les persones que han mort mentre treballaven els últims dos mesos, ja que aquestes estadístiques es faciliten amb dos mesos de retard.Davant “les mancances del nostre sistema preventiu i la precarietat que està impactant en el mercat de treball pels efectes de la pandèmia”, CCOO preveu que “la mortalitat en el treball continuarà creixent a mesura que es recuperi la normalitat en l’activitat productiva”.El sindicat creu que “no ens podem permetre sortir de la crisi produïda per la COVID-19 amb una altra pèrdua de la salut de les persones treballadores” i exigeix a “les empreses una prevenció de qualitat” i reclama al Govern català i a l’executiu espanyol “inversions i polítiques econòmiques i d’ocupació per a la recuperació dels drets socials i laborals”. “Els Governs han de situar la vida, la seguretat i la salut de les persones treballadores entre les seves prioritats i en el centre de la reconstrucció del país”, conclou CCOO.

Relacionats