Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

CCOO acusa Educació d’obviar la representació sindical en la integració d’un institut a la xarxa pública

ACN Barcelona.-CCOO ha denunciat que el Departament d’Educació obvia la representació sindical en la integració de l’Institut Intermunicipal de l’Alt Penedès a la xarxa pública. L’entitat afirma que hi ha […]

Agències 24/02/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha denunciat que el Departament d’Educació obvia la representació sindical en la integració de l’Institut Intermunicipal de l’Alt Penedès a la xarxa pública. L’entitat afirma que hi ha “problemes” a l’hora d’internalitzar algun membre del personal i lamenta que “ni el comitè d’empresa de l’institut ni els sindicats representatius” participen de la negociació. El sindicat també denuncia que Educació els deriva a la direcció del centre quan li sol·licita informació, fet que considera una “clara irresponsabilitat política”. CCOO adverteix que en aquests moments hi ha “altres processos d’integració” en marxa i demana evitar “situacions similars”.

La formació sindical recorda que el maig del 2019 el Govern va aprovar el Decret Llei d’integració de centres educatius a la titularitat de la Generalitat, i que en aquell moment ja va advertir que no es tenia en compte la representació sindical a l’hora de negociar el traspàs del personal al Departament d’Educació.Segons afirma CCOO, ho va comunicar per escrit i en reunions bilaterals als membres del Departament, i va obtenir el compromís verbal que la representació sindical seria tinguda en compte.Per tot plegat el sindicat exigeix una “rectificació immediata” i que la Direcció General de Centres Públics els citi a una reunió. CCOO recorda que és el sindicat “majoritari” de Catalunya, majoritari al Comitè d’Empresa de l’institut del Penedès i que presideix el Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d’Educació, on s’haurà d’integrar el personal subrogat.