Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

CatECP, CUP i PPC se sumen a la petició del PSC per celebrar un ple sobre la gestió a les residències de gent gran

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP i els subgrups de la CUP-CC i el PPC s’han sumat a la proposta que dimarts formulava el PSC-Units per a celebrar un ple […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP i els subgrups de la CUP-CC i el PPC s’han sumat a la proposta que dimarts formulava el PSC-Units per a celebrar un ple monogràfic sobre la gestió a les residències de gent gran i persones amb discapacitat durant la pandèmia. Els grups, que conformen una cinquena part dels membres del Parlament, demanen al president de la cambra que convoqui un debat específic, ja que la covid-19 ha afectat amb especial virulència als residents en aquests centres. L’objectiu és que es pugui analitzar la gestió del Govern durant la pandèmia i també acordar actuacions concretes per millorar la protecció i cura dels residents, abordar les condicions laborals dels treballadors i “encetar el debat del model residencial del futur”.

En la sol·licitud del ple presentada a la Mesa del Parlament, que signen els quatre grups, apunten que cal obrir un debat del model residencial del futur i assenyalen que “la inacció del Govern no ha permès en tots aquests anys caminar cap a aquest model, que hagués estat molt útil per lluitar contra el coronavirus”. De fet, assenyalen que patronals i sindicats del sector ja demanaven de feia anys un increment de les ràtios i dels mòduls, congelats des del 2011, per donar major cobertura als residents i millorar les “deplorables” condicions laborals del sector.A banda d’aquest ple monogràfic, els cupaires també han reclamat que es creï una comissió d’investigació sobre la mateixa matèria. Ciutadans, PSC i comuns en són favorables.