Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Catalunya demana que el límit del 40% de públic als estadis a l’aire lliure fos només una recomanació

ACN Barcelona.-Catalunya ha demanat que el límit del 40% del públic als estadis a l’aire lliure, que s’aplicarà a partir del 13 d’agost i durant tot el mes, sigui “una […]

Avatar
Agències 04/08/2021

ACN Barcelona.-Catalunya ha demanat que el límit del 40% del públic als estadis a l’aire lliure, que s’aplicarà a partir del 13 d’agost i durant tot el mes, sigui “una recomanació”, segons ha informat el Departament de Salut després de la reunió del Consell Interterritorial a Salut. La trobada entre el govern espanyol i els consellers autonòmics ha acordat permetre que hi hagi assistents als partits de la lliga professional de futbol i també a la de bàsquet, però en aquest cas l’aforament serà del 30%, en tractar-se de recintes interiors. La conselleria de Salut també ha proposat a la reunió que hi hagi una limitació final de 30.000 persones com a públic màxim.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha detallat, que a banda de l’aforament, els organitzadors d’esdeveniments esportius massius hauran de garantir un accés escalonat i limitar la mobilitat dels assistents, així com assegurar-se que porten mascaretes tota l’estona. Durant el partit no es podrà fumar i es permetrà “només veure aigua” i no menjar. A més, el públic haurà de dur la mascareta en tot moment.El govern espanyol i els consellers de Salut busquen amb aquesta mesura que el públic que acudeixi als estadis siguin “preferentment abonats i públic local” per tal d’impedir la mobilitat típica entre ciutats d’aquests esdeveniments. “És una bona mesura i un acord important que hem adoptat. Al consens se li ha de donar importància i valor”, ha defensat Darias.