Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Capella avisa que cal “definir bé” el projecte d’ampliació del Prat: “No ha de ser el que vol AENA sinó el país”

ACN Barcelona.-La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, ha avisat que cal “definir bé” el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat abans de donar-la per fet. En una entrevista […]

Avatar
Agències 06/08/2021

ACN Barcelona.-La delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, ha avisat que cal “definir bé” el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat abans de donar-la per fet. En una entrevista a Catalunya Ràdio ha avisat que no es pot fer “un creixement perquè sí”, sinó que potser cal “redefinir” el que hi ha ara, sempre buscant el mínim impacte d’emissions. “Ha de ser la definició del projecte no que vol AENA, sinó la que vol el país”, ha advertit Capella, que ha insistit que cal fer-lo compatible amb la sostenibilitat i la preservació del medi natural del Delta del Llobregat.

La delegada del Govern ha remarcat que l’acord és per “condicionar” l’ampliació i no per a l’ampliació com a tal. De fet, sobre aquest darrer punt ha assegurat que “el més calent és a l’aigüera”.Capella també ha assegurat que, si Catalunya fos independent, aquest problema “no el tindrien” perquè “ve condicionat per la política aeroportuària de l’Estat que no té res a veure amb la dels països de l’entorn”.En relació a si ERC avalarà el projecte si es debat al seu Consell Nacional, Capella ha remarcat que de moment no hi ha cap projecte sobre la taula, de manera que encara no es pot tractar. Resposta a la CUPCapella també ha respost a les paraules de la portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, que en una entrevista a l’ACN ha advertit que augmentarien en “bel·ligerància” si el Govern feia “neoautonomisme”. La delegada del Govern ha admès que a vegades hi ha “contradiccions” però ha apuntat que la vida és “contradictòria”. També ha assegurat que sobirania és gestionar i millorar la vida de la gent i ha afirmat que això és el que fan.