Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Campuzano diu que l’actualització de l’IRSC té un “valor indiscutible” i veu “sorprenent” que no s’hagi fet fins ara

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha dit aquest dimecres que l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) per al 2023 té un “valor històric indiscutible” i veu “sorprenent” que no s’hagi abordat fins ara. Ho ha apuntat en una intervenció en comissió al Parlament, on ha recordat que tindrà una gran repercussió en diverses prestacions i permetrà que més famílies puguin entrar al sistema de protecció social. El Govern ha arribat a un acord amb els principals sindicats i patronals per fixar que l’IRSC passi dels 569 euros mensuals fins al voltant dels 615.

L’actualització s’inclourà en els pressupostos de la Generalitat per l’any vinent i implica destinar 144 milions d’euros (MEUR) més a prestacions socials, sent la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) la principal beneficiària. Es tracta de la primera actualització que es fa de l’IRSC des del 2010, per això Campuzano ha remarcat la importància de la mesura.

Publicitat

També ha agraït al tercer sector i els sindicats “la insistència” durant aquests 12 anys en la reclamació de l’actualització. “Si s’aprova el pressupost, tindrà un caràcter indiscutiblement social”, ha subratllat, “espero que la resta de grups ho valorin, pel contingut que té i pel que implica amb la societat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió