Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Campo nega una batalla amb el Suprem pels indults i diu que no està preocupat per les crítiques a qualsevol decisió

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha negat que la qüestió dels indults estigui enfrontant el govern espanyol i el Tribunal Suprem, i ha assegurat que no està […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Madrid.-El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha negat que la qüestió dels indults estigui enfrontant el govern espanyol i el Tribunal Suprem, i ha assegurat que no està preocupat per les crítiques que hi pugui haver a la decisió que adopti l’executiu. En una compareixença al Senat, no s’ha volgut pronunciar sobre el sentit de la resolució ni ha fet referència a la “concòrdia” de què va parlar el president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés. El ministre ha afirmat que ni tan sols ha rebut encara oficialment l’informe del Tribunal Suprem contrari a concedir-los. En tot cas ha assegurat que sent “reconeixement i admiració” pel Tribunal Suprem i ha assegurat que “a Espanya no hi ha presos polítics”, sinó “polítics presos”.

Campo ha estat qüestionat pels indults per les formacions de la dreta i en la seva resposta ha admès que vol “parlar poc” d’aquesta qüestió, però ha demanat que es vegi amb “naturalitat” la potestat del govern espanyol de concedir-los. “No em pronunciaré perquè ni tan sols teníem aquest matí la documentació oficial (del Suprem), i la meva obligació abans de fer una proposta al Consell de Ministres és veure-la”, ha ditEn tot cas ha recordat que la potestat del govern espanyol de concedir els indults “està a l’ordenament jurídic, i no ens ha d’espantar”. Segons Campo, el que està passant ara “no és una batalla del poder executiu amb el judicial” perquè els jutges informen sovint sobre indults i quan es presenta una petició el govern té “l’obligació legal” de tramitar-los. “Per tant crec que ho hem de veure amb naturalitat, i després cadascú podrà criticar, això no em preocupa”.En tot cas ha volgut insistir que ell mai ha criticat el poder judicial. “No crec que hi hagi hagut mai una sola paraula meva que s’hagi pogut interpreta tímidament com una sospita o dubte del paper del Tribunal Suprem”. “Confio en el Tribunal Suprem cegament, respecto la separació de poders, i sempre em trobaran bel·ligerant quan hi ha un atac contra el Poder Judicial i el seu alt tribunal, per tant només tinc reconeixement i admiració pel Tribunal Suprem”, ha conclòs.Campo també ha rebatut les crítiques de les formacions independentistes assegurant que Espanya és una “democràcia plena” on hi ha “separació de poders” i “els jutges són independents”.Ha justificat la demora en l’aprovació de la reforma del Codi Penal per la sedició per la necessitat de revisar a fons “totes les qüestions”. “La reforma del Codi Penal és una qüestió molt important. És un instrument sensible que cal tocar amb el major rigor possible, i això és el que provo de fer”.