Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Calvo insta el Govern a recórrer la resolució del jutjat de Lleida i veu bé el decret mentre no envaeixi competències

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha opinat que “la Generalitat hauria de recórrer” la resolució del jutjat de Lleida que tomba el confinament. Calvo ha explicat […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha opinat que “la Generalitat hauria de recórrer” la resolució del jutjat de Lleida que tomba el confinament. Calvo ha explicat que ho va traslladar al vicepresident Pere Aragonès i argumenta que recórrer podria “obrir una línia de treball força bona”. “La Generalitat té competències per determinar decisions que afecten la mobilitat que no requereixen el rang major de l’alarma”, ha afirmat Calvo. Tanmateix, Calvo no ha vist inconvenient a la via triada pel Govern i ha afirmat que no té res a objectar sobre el decret sempre que “no envaeixi competències” estatals.

“Tot el que estigui alineat en les seves competències, res a dir”, ha afirmat. “Ningú, ni el govern de la nació ni les CCAA, podem traspassar els límits de la Constitució”, ha dit aquest dimarts al matí a ‘RNE’, i ha insistit a recórrer la resolució. “Aquesta interlocutòria com tants altres pronunciaments judicials es pot recórrer a instàncies superiors i, potser, tenir una línia diferent perquè hem vist altres jutjats en una línia diferent”.Calvo ha remarcat que en aquest moment són les CCAA les que tenen “capacitat de resposta” davant dels brots. “Si en algun moment es necessita revisió legislativa, també ho farem”, ha dit la vicepresidenta, sobre la possibilitat de buscar una alternativa legal perquè puguin confinar sense recórrer a l’estat d’alarma. Calvo ha dit que l’estat d’alarma és un últim recurs. “Hem de ser molt ponderats”.Taula de diàlegD’altra banda, Calvo ha afirmat que l’executiu espanyol manté la voluntat de seure amb la Generalitat a la taula de diàleg i ho farà “quan hi hagi acord entre els dos partits que formen el Govern”. La vicepresidenta ha remarcat que veuen pronunciaments diferents entre JxCat i ERC. Calvo ha dit que cal aprendre a conviure amb el coronavirus i la normalitat política els “obliga a seure en una taula en el moment en què es plantegi”.