Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Calviño defensa que la resposta al temporal ha estat “l’adequada” amb una “mobilització sense precedents”

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat que la resposta al temporal Filomena ha estat “l’adequada” amb una “mobilització sense precedents” de […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat que la resposta al temporal Filomena ha estat “l’adequada” amb una “mobilització sense precedents” de tothom. “Tots sabem que ens estem enfrontant a una situació absolutament extraordinària”, ha remarcat aquest dilluns al matí en una entrevista a la ‘Cadena SER’. Calviño ha dit que el govern espanyol ha estat “en primera línia per ajudar en tot el possible i posar en marxa tots els operatius que estan en la seva competència”. La vicepresidenta ha afirmat que s’ha respost amb una “eficiència i rapidesa espectacular” en relació amb altres països amb un clima acostumat a la neu.

Calviño ha considerat “prematur” parlar d’ajudes econòmiques per a les zones afectades i ha dit que primer cal una “avaluació de danys” i veure quin és el suport de les assegurances privades. La vicepresidenta ha dit que el sector de les assegurances a Espanya és “sòlid” i té “mecanismes per respondre”.Calviño ha afirmat que manté la previsió de creixement per a aquest any i ha remarcat que “tots els riscs han evolucionat de forma positiva” encara que la situació sigui “molt complexa”. La vicepresidenta ha dit que el quart trimestre de l’any passat va ser de creixement i ha esperat construir una “recuperació forta” el 2021.Sobre l’augment del salari mínim interprofessional (SMI), la vicepresidenta ha remarcat que ha augmentat “gairebé un 30%” en els últims dos anys i ha dit que no és el mateix apujar-lo quan el PIB creix que fer-ho en la situació actual. Calviño ha subratllat que la “prioritat absoluta” ha de ser “protegir el teixit productiu”.Augments “puntuals” de la llumCalviño ha defensat que el govern espanyol està posant en marxa una “reforma en profunditat” del sistema elèctric que implica un “millor funcionament dels mercats”. “Això no impedeix que en una situació extraordinària hi pugui haver un augment puntual” de la llum, ha dit.

Relacionats