Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

Calviño anuncia una inversió “sense precedents” en bons per digitalitzar les pimes dotats amb 3.067 MEUR fins al 2023

ACN Barcelona.-El programa Kit Digital del govern espanyol preveu una “inversió sense precedents” de 3.067 milions d’euros en la digitalització de les pimes i els autònoms fins al 2023. Així […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-El programa Kit Digital del govern espanyol preveu una “inversió sense precedents” de 3.067 milions d’euros en la digitalització de les pimes i els autònoms fins al 2023. Així ho ha anunciat la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, que ha detallat que l’executiu subvencionarà un bo per a crear pàgines web, impulsar el comerç electrònic, gestionar els clients i els proveïdors, així com millorar la ciberseguretat. Segons ha dit, aquests serveis “podran ser adquirits per separats o en paquets” i permetran a l’Estat fer “un salt endavant” en digitalització. Un cop rebin el bo digital, els empresaris i autònoms podran escollir com administrar-lo escollint una o més solucions del catàleg.

En els pròxims dies, el govern espanyol obrirà un concurs perquè les empreses puguin optar a oferir les solucions que es podran comprar amb el bo de digitalització i que es podran triar d’un catàleg de 10 categories.En concret, els diferents serveis que podran demanar les pimes seran la creació d’una pàgina web o d’una botiga en línia; la promoció a través de xarxes socials; la gestió de clients o proveïdors; l’explotació de dades de l’empresa per a la millora de la presa de decisions; solucions per fer més eficient la comunicació entre treballadors; l’automatització de processos; la realització de factures electròniques, i la seguretat en les connexions i ciberseguretat bàsica i avançada.L’import màxim dels bons de digitalització als quals podrà optar cada pime no s’ha determinat perquè “primer s’han d’apuntar els agents digitalitzadors” al procés i “les empreses demanaran bons ajustant-se a les seves necessitats”, i als serveis que ofereixen, han indicat fonts del ministeri d’Assumptes Econòmics a l’ACN.Amb aquests recursos, el govern espanyo espera sortir de les posicions endarrerides “per sota del que li correspondria” en el rànquing de digitalització de pimes a Europa, segons ha dit Calviño en la presentació oficial del programa, que s’ha fet de manera simultània a Ifema a Madrid i a Fira de Barcelona. En concret, la vicepresidenta primera ha assegurat que només el 20% de les pimes tenen una pàgina web i un 14% un pla de digitalització.Tenint en compte que l’Estat ja té una connectivitat “extraordinària”, Calviño ha dit que ara és necessari “invertir en tot allò que ens permet aprofitar les infraestructures” i digitalitzar el teixit productiu amb un programa que “no té precedents”. “Mai s’ha abordat una inversió d’aquesta envergadura per donar suport al teixit productiu en un procés de transformació estructural”, ha insistit. En aquest sentit, la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artifical, Carme Artigas, ha afirmat que el programa provocarà una “revolució” a l’Estat i ha animat a les pimes a participar “d’aquest gran procés de transformació”.Les empreses interessades a accedir a les ajudes poden acostar-se a les oficines AcceleraPyme distribuïdes a l’Estat o consultar la pàgina web. Per accedir als serveis digitals personalitzats, els interessats hauran de comprovar primer el seu nivell de digitalització a través d’un test d’autodiagnosi que es podrà trobar a la mateixa web d’AcceleraPyme.