Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Calonge “salvarà” una figuera centenària d’un solar on s’edificarà un bloc de pisos

ACN Calonge.-Calonge (Baix Empordà) “salvarà” una figuera centenària que hi ha en un solar on s’edificarà un bloc de pisos. L’Ajuntament, en col·laboració amb la infermera i terapeuta Karina Vizcaíno, […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Calonge.-Calonge (Baix Empordà) “salvarà” una figuera centenària que hi ha en un solar on s’edificarà un bloc de pisos. L’Ajuntament, en col·laboració amb la infermera i terapeuta Karina Vizcaíno, diverses promotores immobiliàries, empreses constructores i l’empresa de recollida de residus, ha promogut una campanya de sensibilització que permetrà trasplantar l’arbre al Parc dels Triadors de Sant Antoni, on ja hi ha una trentena d’exemplars recuperats. . Un cop traslladada, s’organitzarà una jornada lúdica amb una arrossada popular el dissabte 18 de gener, i està previst que durant l’estiu s’hi organitzin diverses activitats de meditació. L’objectiu d’aquest projecte és doble: per una banda salvar un arbre històric, i per l’altra fer pedagogia de la necessitat de preservar el bosc urbà.

Paral·lelament i per conscienciar la ciutadania de la importància del bosc urbà, s’ha impulsat una campanya per posar en valor el patrimoni natural del municipi. La iniciativa arriba a les escoles de la mà de Karina Vizcaíno i de Susa Bonilla, la tècnica de parcs i jardins de l’Àrea d’Espai Públic de l’Ajuntament. Sota el lema de “Guardians del Bosc Urbà”, aquest projecte inclou un cicle de xerrades que s’allargarà fins a l’abril per transmetre als alumnes la importància de preservar l’entorn natural, així com la vincular els joves amb la natura, promoure coneixements específics sobre la importància dels arbres i iniciar els joves en el contacte amb els arbres i la natura com a elements benefactors i d’estímul positiu.