Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Buenafuente protagonitzarà el monòleg principal de la gala dels Gaudí, que serà de tarda amb un aforament del 30%

ACN Barcelona.-L’Acadèmia de Cinema Català celebrarà aquest diumenge la 13a edició dels Gaudí amb una gala de tarda, que s’iniciarà a les 18.45, i presencial amb un aforament reduït al […]

Agències 15/03/2021

ACN Barcelona.-L’Acadèmia de Cinema Català celebrarà aquest diumenge la 13a edició dels Gaudí amb una gala de tarda, que s’iniciarà a les 18.45, i presencial amb un aforament reduït al 30%. Andreu Buenafuente protagonitzarà el monòleg principal d’una entrega de premis a l’Auditori del Fòrum – CCIB produïda per El Terrat (The Mediapro Studio) i que comptarà amb la participació d’Elisenda Carod, Charlie Pee i Elisenda Pineda, vídeos d’Enric Auquer i Sílvia Abril i les actuacions de Rigoberta Bandini, Maria Arnal i Marcel Bagés. ‘La vampira de Barcelona’, de Lluís Danés, amb 14 nominacions; ‘Las Niñas’, de Pilar Palomero, amb 13, i ‘Sentimental’, de Cesc Gay, amb 8, són les pel·lícules més nominades.

La cerimònia avançarà el seu horari habitual per complir amb el toc de queda i s’iniciarà a les 18.45. Es podrà veure en directe a TV3, abans del Telenotícies Vespre, amb els comentaris d’Ismael Martín i Carolina Rosich per als telespectadors. També serà retransmesa en un programa especial conduït per Marc Garriga i Àlex Gorina a Catalunya Informació i iCat, de les 18.00 a les 22.00. La catifa vermella de l’Auditori del Fòrum – CCIB obrirà el proper diumenge les seves portes a les 16.45, i viurà un photocall més reduït que en anteriors edicions però ple de cares conegudes.L’Acadèmia ha confiat enguany la producció de la cerimònia a El Terrat, que ja s’havia encarregat d’aquesta tasca en les edicions de 2013 i 2018. Enric Cambray és el director d’una gala que han escrit Dani Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez, i on participaran Elisenda Carod, Elisenda Pineda, Charlie Pee, Enric Auquer, Sílvia Abril i un Andreu Buenafuente que s’encarregarà del monòleg principal de la cerimònia, fent un homenatge a Pepe Rubianes. També hi actuarà la cantant Rigoberta Bandini.Cambray explica que serà una gala “plena d’humor, d’actuacions musicals de primer nivell amb artistes emergents i consolidats, i posant el focus en les sales de cinema, en la importància del consum de pel·lícules en aquests temples del setè art com a espais de trobada”. L’espai escènic també serà un homenatge a aquestes sales, amb una escenografia de Judit Colomer on els patis de butaques tindran una especial rellevància. Al mateix temps, aquesta voluntat de fer una gala 100 obeeix a que enguany el Cicle Gaudí ha superat la barrera de les 100 sales de cinema a tot Catalunya, a que el 2020 l’Acadèmia va reconèixer les 13 sales centenàries del territori.Aforament del 30% L’Acadèmia aposta enguany per una gala presencial amb nominats a la platea i amb un aforament de convidats reduït al 30%, reservat a acadèmics i autoritats, complint amb totes les mesures de seguretat recomanades pel Departament de Salut i el Procicat.Lliuradors Greta Fernández, Belén Funes, Tània Sàrrias, Júlia Bertran, Nausicaa Bonnín, Pep Ambròs, Carlos Marques-Marcet, Maria Rodríguez Soto, Betsy Túrnez, Roger Coma, Elena Tarrats, Marc Martínez, Irene Moray, Neus Ballús, Paula Malia, Artur Busquets, Bella Agossou, Willy Toledo, Karra Elejalde, Leticia Dolera i Jaume Balagueró lliuraran les estatuetes de les 21 categories d’aquesta edició.