Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Budó, sobre les 1.714.000 mascaretes: “No crec en casualitats en política, però que cadascú en tregui les conclusions”

ACN Barcelona.-“No crec en casualitats en política, ni que la xifra fos casual. Però que cadascú en tregui les conclusions”. Així ha valorat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-“No crec en casualitats en política, ni que la xifra fos casual. Però que cadascú en tregui les conclusions”. Així ha valorat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, que el govern espanyol hagi enviat 1.714.000 mascaretes a Catalunya, durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts al migdia. Com a portaveu de l’executiu ha explicat que la posició formal de la Generalitat és aquesta, l’endemà que el conseller d’Interior, Miquel Buch, també critiqués la el número de mascaretes en tractar-se d’una xifra “simbòlica”. El propi Buch ha opinat que les explicacions de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre aquesta polèmica “no quadren” perquè els números no surten “per enlloc”.

La consellera de Presidència sí que ha celebrat l’enviament de les mascaretes per poder-les posar a disposició de tothom qui anés a treballar amb transport públic. Però ha lamentat la “improvisació” de l’Estat i haver hagut d’anar a treballar “contra rellotge” per fer efectiu el repartiment. Budó també ha agraït l’esforç del voluntariat per repartir les mascaretes al llarg d’aquest matí.Buch ha insistit que els arguments de Cunillera “no quadren”, i que el Govern ha fet l’exercici de dividir els 10 milions de mascaretes anunciades per la Moncloa, i dividir-les per la població activa: “No puc endevinar d’on ha sortit el número”, ha afegit Buch, que també ha reiterat que no li pertoca a ell donar explicacions sobre la xifra de 1.7140.000 mascaretes.Aquest matí Cunillera ha negat que hi hagi “cap intencionalitat” darrere l’enviament d’1.714.000 mascaretes a Catalunya. En una entrevist a Catalunya Ràdio, la delegada del govern espanyol ha defensat que la distribució s’ha fet per províncies i per població. “No hi ha cap intencionalitat darrere. Ni hi ha temps, ni ganes ni intencionalitat”, ha afegit.Així mateix, Buch també ha defensat que es refereix a la Moncloa com a ‘gobierno’ -en castellà-, per diferenciar el Govern de la Generalitat, i fer-ho així “més curt i fàcil”.Per la seva banda, Budó ha tornat a insistir en reclamar al govern espanyol els informes dels experts amb què diu Pedro Sánchez que es basa per restablir l’activitat laboral.