Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Brussel·les vol unificar el mètode per allargar la vigència de les patents per evitar la “fragmentació” entre estats

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha proposat aquest dijous la creació d’un mecanisme únic a nivell comunitari per estendre la vigència de les patents de productes farmacèutics per a animals i humans o els destinats a la protecció de les plantes. A dia d’avui, aquests procediments depenen de cada estat membre, però la Comissió vol unificar-lo per alleugerir la càrrega burocràtica per a les empreses -amb l’estalvi econòmic que això suposa- i estandarditzar tot el procés per acabar amb la “fragmentació”. La mesura suggerida per l’executiu pretén complementar la iniciativa de la Patent Europea Unitària, que entrarà en vigor aquest mes de juny i que ha de permetre a les companyies reduir en un 80% l’import per protegir les seves invencions.

En una roda de premsa celebrada a Brussel·les, el comissari per al Mercat Interior, Thierry Breton, ha subratllat la importància de continuar patentant la tecnologia i mantenir Europa “al capdavant de la innovació”. “Sabem que som el bressol d’algunes de les invencions més importants, […] i aquestes són indispensables per al creixement econòmic”, ha destacat. En aquest sentit, el dirigent francès ha reiterat la necessitat d’impulsar eines que permetin a les empreses “protegir les inversions” i “capitalitzar la propietat intel·lectual”.

Publicitat

Breton ha insistit que iniciatives com aquesta seran especialment rellevants en un futur on sectors vinculats amb la connectivitat -xarxes 5G, Bluetooth o desplegament de Wi-Fi- i les noves tecnologies prendran cada cop més rellevància.

La mesura presentada aquest dijous, a més, vol simplificar el procés per sol·licitar patents i millorar la transparència. En el document publicat, la Comissió indica que durant els últims anys han existit “nombroses disputes i litigacions” entre empreses en relació amb l’ús de patents. Amb el pla d’acció que vol posar en marxa, pretén incentivar unes negociacions basades en “la bona fe” per així evitar una reducció en el nombre de casos que es traslladen als jutjats.

Per l’executiu comunitari, la proposta “garantirà que les empreses propietàries de patents continuïn innovant” i que els consumidors finals “podran beneficiar-se de productes avaluats sota els últims estàndards tecnològics a preus raonables”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió