Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Brussel·les investiga l’arbitratge que obliga Espanya a compensar Antin amb 101 MEUR per les renovables

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha obert aquest dilluns una investigació sobre el laude arbitral que obliga Espanya a pagar una compensació a Antin per la retallada en les renovables. Després […]

Agències 19/07/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha obert aquest dilluns una investigació sobre el laude arbitral que obliga Espanya a pagar una compensació a Antin per la retallada en les renovables. Després que la companyia reclamés una compensació, el Centre Internacional d’Arranjament de Diferències Relatives a Inversions (CIADI) va decidir l’any 2018 que l’Estat havia de pagar 101 milions d’euros a la companyia. Ara, Brussel·les analitza si aquesta compensació compleix les regles comunitàries d’ajudes a empreses. Concretament, l’executiu comunitari té dubtes sobre si la compensació compleix el principi de confiança mútua i autonomia de la llei europea.

L’executiu comunitari també investiga si la compensació pot portar a discriminació entre els inversors basada en la nacionalitat i la seva capacitat per recórrer a l’arbitratge internacional, si compleix les guies de la directiva de suport a les renovables i si distorsiona la competència.