Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Brussel·les eximeix les antenes del 5G dels permisos d’urbanisme per “accelerar” el desplegament de la nova xarxa

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha eximit la instal·lació d’antenes del 5G dels permisos d’urbanisme per “accelerar” el desplegament d’aquesta nova xarxa. Tot i això, els estats podran exigir permisos per a llocs […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha eximit la instal·lació d’antenes del 5G dels permisos d’urbanisme per “accelerar” el desplegament d’aquesta nova xarxa. Tot i això, els estats podran exigir permisos per a llocs protegits o per raons de seguretat. D’altra banda, la Comissió Europea també ha imposat un límit de 30 litres (equivalent a una motxilla de mida mitjana) a aquests punts d’accés sense fil en un intent per fer-los menys “visibles” als ciutadans. A més, la CE ha recordat que les antenes del 5G estan subjectes als estàndards europeus que limiten l’exposició dels humans als camps electromagnètics d’aquests aparells.

L’executiu europeu defensa que el desplegament de les xarxes 5G suposarà un nivell d’exposició “comparable als existents” i que està “molt per sota” dels límits que poden suposar un risc per a la salut segons els experts científics.”Hem de facilitar a temps el desplegament de la xarxa del 5G eliminant barreres administratives restrictives”, ha reivindicat l’eurocomissari del mercat intern, Thierry Breton. El francès creu que això fomentarà la demanda de la indústria europea i la competitivitat de les seves empreses.