Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Brussel·les avisa que el consum excessiu de carn vermella i processada és perjudicial per al clima i la salut

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha avisat que el consum excessiu de carn vermella i processada és perjudicial per al clima i la salut. En l’estratègia “de la granja al plat” presentada aquest […]

Avatar
Agències 20/05/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les ha avisat que el consum excessiu de carn vermella i processada és perjudicial per al clima i la salut. En l’estratègia “de la granja al plat” presentada aquest dimecres, la Comissió Europea diu que el consum de carn vermella, sucre, salt i greixos continua sent excessiu a la UE i considera que una dieta més “vegetal” reduirà “no només els riscs de salut sinó també l’impacte mediambiental del sector agrari”. La CE no ha proposat cap iniciativa concreta per reduir el consum de la carn vermella ni demana tallar ajudes a la indústria de la carn, però aposta per promoure en general els aliments més “sostenibles” i que contaminin menys. La CE preveu fomentar la recerca de “fonts alternatives de proteïna” i “substituts de la carn”.

“Els patrons de consum alimentari actuals no són sostenibles tant des del punt de vista sanitari com mediambiental”, assegura l’estratègia de la CE.Segons Greenpeace l’esborrany inicial de l’estratègia incloïa l’eliminació de les ajudes europees als anuncis de carn.”La Comissió Europea finalment reconeix que produir i consumir massa carn està perjudicant la salut, destruint la naturalesa i provocant la descomposició del clima, però opta per no fer res al respecte”, ha denunciat el director de polítiques agrícoles de Greenpeace a Europa, Marco Contiero.Aquesta ONG defensa que s’hauria de reduir un 71% el consum de carn a la UE abans del 2030 per poder complir amb els objectius climàtics.Perjudicial per al medi ambient Des de Brussel·les atribueixen l’impacte mediambiental de la carn als “mètodes inapropiats” de producció d’aquesta indústria. Tot i això, fonts comunitàries defensen que l’executiu europeu no vol “dir-li al consumidor el que ha de fer” i prefereix incentivar una millor informació perquè triïn els aliments que volen menjar.