Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Brussel·les aprova el mecanisme que permet controlar i bloquejar l’exportació de vacunes contra la covid-19

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat aquest divendres el mecanisme que permet controlar i bloquejar l’exportació de vacunes contra la covid-19. Amb aquesta mesura, impulsada arran de la polèmica pels […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha aprovat aquest divendres el mecanisme que permet controlar i bloquejar l’exportació de vacunes contra la covid-19. Amb aquesta mesura, impulsada arran de la polèmica pels retards amb AstraZeneca, les companyies farmacèutiques hauran de demanar autorització per poder exportar les dosis des de països del bloc comunitari. Per tal de demanar-la, les companyies hauran de comunicar a les autoritats duaneres quantes dosis volen exportar i a quins països. Aquestes donaran llum verda o no a l’exportació després de consultar-ho amb la Comissió Europea. El control de les exportacions, que s’aplicarà des de dissabte, durarà com a mínim fins a finals de març.

Segons l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, la mesura vol “protegir els contractes” de compra anticipada de vacunes signats amb les farmacèutiques, així com “garantir que estan disponibles les vacunes que hi ha als contractes”.