Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Berga comptarà per primera vegada amb autobús a la UAB

ACN Berga.- Els estudiants dels Berguedà que es vulguin desplaçar el proper curs acadèmic a la UAB ho podran fer, per primera vegada, en autobús. També els que es traslladen […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Berga.- Els estudiants dels Berguedà que es vulguin desplaçar el proper curs acadèmic a la UAB ho podran fer, per primera vegada, en autobús. També els que es traslladen a la UVic comptaran amb sortides adaptades a les freqüències de les classes. En paral·lel, hi haurà més freqüència de línies a l’Alt Berguedà. Les millores en el transport públic, presentades conjuntament pel Consell Comarcal del Berguedà i el Departament de Territori i Sostenibilitat, busquen satisfer una demanda que va a l’alça. I és que el servei de transport públic al Berguedà ha crescut més d’un 30% els darrers tres anys.

Fins ara, els estudiants del Berguedà que volien desplaçar-se a la UAB havien de buscar alternatives al transport públic. A partir del setembre podran fer-ho amb una nova línia que, sortint de Berga, farà parada a municipis del Berguedà i el Bages, fins a Sallent. Arribarà a la universitat a les vuit del matí i tornarà a dos quarts de tres del migdia i a les set del vespre. No serà l’unica millora que beneficiarà als estudiants. Segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, també es potenciarà la línia que uneix la capital del Berguedà amb la UVic –fent parada a Gironella i Prats de Lluçanès. En aquest cas, s’han adaptat els horaris als més habituals d’entrada i sortida a la facultat.En paral·lel, coincidint amb la posada en marxa d’un nou cicle formatiu de grau superior a l’IES Alt Berguedà de Bagà, també s’adaptarà a les entrades i sortides la línia que uneix el municipi del Berguedà amb Manresa.El transport a demandaUna altra de les millores previstes pel proper setembre és l’ampliació de la línia de transport a demanda dels pobles de la Vall del Pedraforca. Malgrat que encara s’han d’acabar de perfilar els horaris, és previst que s’incrementi la freqüència de la línia que uneix Tuixén, Saldes i Vallcebre amb Guardiola de Berguedà, i s’adapti amb els horaris de la línia regular de transport.En paral·lel, amb l’objectiu de posar facilitats a les persones que viuen en municipis més allunyats, a partir del setembre també es millorarà la línia que connecta Berga amb la Pobla de Lillet, que passarà de dos a tres serveis al dia.Una nova ‘app’Les millores en el transport públic comptaran, a més, amb la posada en marxa d’una nova aplicació mòbil que, a banda de permetre contractar el transport a demanda, permetrà als usuaris pagar utilitzant el seu telèfon.El creixement del serveiGavín ha remarcat el creixement que ha viscut el transport públic al Berguedà que ha passat de 185.000 usuaris el 2015 a 237.000 el 2018. Des del Departament de Territori, ha recalcat Gavín, s’inverteix mig milió d’euros anuals al transport públic al Berguedà. Gavín ha posat el Berguedà com a exemple del bon funcionament del transport públic a demanda “que busca que la gent allunyada de les capitals puguin desenvolupar el seu projecte de vida”.Per la seva part ,el president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha assegurat que les millores presentades responen a les necessitats del municipi. En el cas de la línia dels pobles de la Vall del Pedraforca, ha explicat que era un reclam dels batlles per on passa; i en la de Berga-La Pobla de Lillet, alguns veïns van realitzar una recollida de signatures lamentant la poca freqüència.També el conseller delegat de Transport al Consell Comarcal, Abel Garcia, ha apel·lat al fet que amb la millora es busca “donar resposta a una comarca que ha de formar el seu futur amb joves i que ha d’importar turistes els caps de setmana”.