Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Belarra demana “corresponsabilitat” a les autonomies i proposa que acullin 200 menors migrants de Ceuta

ACN Madrid.-La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha demanat “corresponsabilitat” a les autonomies per acollir els menors migrants que han arribat a Ceuta. En la reunió “d’urgència” que ha […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Madrid.-La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha demanat “corresponsabilitat” a les autonomies per acollir els menors migrants que han arribat a Ceuta. En la reunió “d’urgència” que ha convocat aquest dimecres a la tarda del Consell Territorial de Serveis Socials, Belarra ha proposat que acullin 200 menors que ja estaven a centres de Ceuta i que ja tenen regularitzada la seva situació amb l’objectiu de deixar lloc als nens que acaben d’arribar. Segons ha informat el Ministeri de Drets Socials en un comunicat, les comunitats han donat suport a la proposta i Belarra ha afirmat que els trasllats “es podrien fer de forma immediata, i així poder atendre adequadament els nens que acaben d’arribar”.

Belarra ha remarcat que actualment els menors que acaben d’arribar a Ceuta estan en recursos d’emergència i cal “procurar que puguin ser atesos en els centres de protecció de la ciutat de Ceuta”. La ministra ha defensat que “el conjunt del país” ha d’afrontar la situació i “procedir a aquests trasllats en els pròxims dies”.En una entrevista a TVE, prèvia a la reunió, la ministra ha fet una crida a “acollir al més aviat possible” els menors i a “fer-los lloc” perquè estiguin en “millors condicions”. Belarra ha dit que entre els menors que han travessat la frontera hi ha nens “més petits del que és habitual”, d’entre 7 i 10 anys. “Molts no sabien les conseqüències de passar la frontera i molts d’ells volen tornar a casa seva”, ha dit.En aquest sentit, Belarra ha explicat que entre diversos ministeris del govern espanyol estan cercant articular “tots els mecanismes” perquè els menors que ho vulguin puguin tornar als seus llocs d’origen i ho facin “en condicions de seguretat i amb totes les garanties jurídiques”.En relació amb les “devolucions” de persones al Marroc, Belarra ha remarcat que la legislació diu que “s’han de fer amb supervisió judicial i complint els drets humans”. “És un tema que ha generat molt debat dins del govern”, ha afirmat.La ministra de Drets Socials ha demanat tractar la qüestió amb “humanitat” i “posant les persones més vulnerables al centre” i ha defensat que hi hagi “vies legals i segures per migrar” perquè no ho hagin de fer “jugant-se la vida”.