Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Barcelona preveu invertir 77 MEUR en una vuitantena de noves actuacions en diferents barris

ACN Barcelona.-La segona edició del Pla de Barris de Barcelona preveu 79 noves inversions amb un pressupost de 77 milions d’euros. Es tracta d’actuacions centrades en la millora de l’espai […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-La segona edició del Pla de Barris de Barcelona preveu 79 noves inversions amb un pressupost de 77 milions d’euros. Es tracta d’actuacions centrades en la millora de l’espai públic, d’equipaments i de centres educatius. Així ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa el regidor de Pla de Barris de l’Ajuntament, Jordi Martí. Segons ha explicat, els àmbits prioritaris d’actuació del pla 2021-2024 d’acord amb diversos indicadors són tres: l’eix Besòs, la zona muntanya i l’entorn del Raval, Poble-sec i la Marina. Actualment ja hi ha sis actuacions en obres i es preveu que aquest 2022 se’n comencin una trentena més. Així prop de la meitat de les actuacions previstes començaran obres enguany.

Martí ha destacat projectes com ara la reurbanització dels Jardins de les Hortes de Sant Bertran (2 milions d’euros) i intervencions al Parc de les Tres Xemeneies i als Jardins Walter Benjamin. També ha parlat de la millora de les instal·lacions del camp de futbol del Carmel (550.000 euros) o la rehabilitació de Can Seixanta, al Raval, com a espai juvenil (1,6 milions). Entre la llista d’actuacions també hi ha millora d’espais públics com la Plaça Roquetes, la del Dr. Flemming o la millora de deu equipaments educatius. El regidor ha remarcat que totes les actuacions que es defineixen en el marc del Pla de Barris compten amb la participació activa dels veïns i ha assegurat que una part important dels projectes són “complexos” i necessiten d’un seguiment proper. En total, aquesta segona edició del Pla de Barris que arribarà fins al 2024 compta amb un pressupost total de 150 milions d’euros, dels quals 77 són per a inversions. A banda, però, també hi ha diners que es destinen a millorar el “funcionament” dels barris i no només els seus equipaments o carrers. Així, la resta de pressupost fins als 150 euros són despesa corrent que inclou partides com ara la formació ocupacional o els equips de reforç dels centres educatius. Tancament de la primera edicióLa primera edició del Pla de Barris, el pla 2017-2020, ha patit endarreriments en el calendari de les obres previstes a causa de la pandèmia. Finalment, però, la primera edició s’ha pogut donar per tancada amb un total de 73 obres executades, que inclouen millores d’equipaments educatius, comunitaris, esportius i obres de millora d’espai públic i accessibilitat. Alguns exemples citats per Martí són les obres de millora de la Plaça Sant Miquel, al Gòtic, les escales mecàniques de Ciutat Meridiana o els casals de gent gran de la Verneda i la Pau, així com el de Trinitat Vella.