Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Barcelona posa en marxa un nou servei d’atenció ciutadana que permet fer tràmits per videoconferència

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un nou servei per atendre a la ciutadania de forma personalitzada per mitjà d’una trucada o videoconferència. El servei ‘L’OAC et truca’ se suma […]

Agències 25/02/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha desplegat un nou servei per atendre a la ciutadania de forma personalitzada per mitjà d’una trucada o videoconferència. El servei ‘L’OAC et truca’ se suma a l’atenció presencial que ofereixen les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC), que s’han vist obligades a reduir aforament en aplicació dels protocols sanitaris, i a la tramitació telemàtica, que l’Ajuntament ha ampliat i millorat amb noves gestions online disponibles des de la irrupció de la pandèmia. El servei s’ha desenvolupat amb programari lliure, el que ha permès que s’utilitzi també a Pamplona, Rubí i Sant Cugat. Els serveis d’atenció ciutadana en un any han fet 2,9 milions de tràmits, un 35% més per internet i un 25% més per telèfon.

El servei permet als ciutadans agafar una cita per una atenció telefònica o videotrucada. En la data concertada, un informador contacta amb el ciutadà i proporciona la informació o realitza el tràmit que el ciutadà necessita. El servei compta amb una eina segura per realitzar videotrucades i un espai al núvol per intercanviar documents que garanteix la confidencialitat de la informació compartida.A més de proporcionar informació i assessorament, el servei també permet rebre assessorament sobre tràmits, informació del cens electoral, consultar l’estat de les sol·licituds de l’Informe de Coneixement de Residència, fer volants de padró, donar d’alta al cens d’animals de companyia, fer la consulta prèvia per iniciar una activitat a Barcelona o tramitar expedients d’obres, registrar-se a Gaudir + o fer tràmits de tributs i multes.Des de gener s’han fet unes 8.500 atencions amb el servei, de les quals 864 amb el nou servei de videotrucada. Atesa la bona acceptació que està tenint s’està treballant en redimensionar el servei perquè en els propers mesos es pugui atendre un major nombre de ciutadans i ciutadanes.En el període juny a desembre es va recuperar la tramitació que no es va poder fer durant el confinament i incrementar el ritme i el volum de gestions efectuades. Així ho demostra el fet que el 2020 s’han pogut comptabilitzar 2.895.382 tràmits fets en el conjunt de canals d’atenció ciutadana, el que suposa només una disminució d’un 4,7% respecte l’any 2019.