Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Barcelona llança una convocatòria per dissenyar “el panot del segle XXI”

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona vol actualitzar el mític panot de flor que vesteix els carrers de l’Eixample amb una peça més sostenible. Amb aquest objectiu, s’obre aquest divendres […]

Agències 01/04/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona vol actualitzar el mític panot de flor que vesteix els carrers de l’Eixample amb una peça més sostenible. Amb aquest objectiu, s’obre aquest divendres i fins al 21 d’abril la convocatòria organitzada a través de BIT Habitat perquè empreses i professionals presentin dissenys “del panot del segle XXI”. L’objectiu és que la solució del repte es pugui utilitzar en la reurbanització dels primers quatre eixos verds de l’Eixample com a part del projecte Superilla Barcelona. Les propostes han de conservar el valor patrimonial del panot però incorporar tecnologies que el facin “més sostenible” en un context d’emergència climàtica. 

Segons el consistori, els nous panots hauran de tenir “un alt component innovador” i estar preparats per a la seva implementació a l’entorn real. Caldrà reduir les emissions de CO2 en la fabricació i transport i es valoraran millores en les característiques físiques i mecàniques, així com que siguin replicables i escalables i tinguin variants de secció que incorporin la seva permeabilitat i millorin el cicle de l’aigua de la ciutat.

Les propostes hauran d’incloure les activitats de recerca i fabricació dels panots prototips necessaris per cobrir una superfície de 1.000 m2 i la certificació de les peces fabricades. Hi haurà un fons de 240.000 euros en total, i s’oferirà fins a un màxim de 80.000 euros per projecte.