Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Barcelona és la quarta ciutat més innovadora d’Europa i no perd atractiu pel procés, segons la Cambra

ACN Barcelona.-Barcelona s’ha situat com una de les ciutats punteres a escala europea i mundial en els àmbits d’innovació, competitivitat i atracció de talent i projectes d’inversió estrangera, segons la […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-Barcelona s’ha situat com una de les ciutats punteres a escala europea i mundial en els àmbits d’innovació, competitivitat i atracció de talent i projectes d’inversió estrangera, segons la 17a edició de l’informe anual Observatori Barcelona, elaborat conjuntament per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona. En concret, la capital catalana s’ha posicionat com la quarta ciutat més innovadora d’Europa, amb un increment de quatre posicions en relació al 2018. Apel·lant a les dades, el president de la Cambra, Joan Canadell, ha assegurat els fets d’octubre de 2017 “no han afectat negativament” al posicionament internacional de la ciutat. Tot i això, l’informe alerta també de la caiguda de Barcelona en matèria de seguretat.

La capital catalana es considera la 26a ciutat més segura del món, segons The Safe Cities Index 2019. Tot i això, la ciutat ha perdut posicions respecte a l’any passat, quan ocupava la13a posició en aquest mateix rànquing. “Entomem el repte de ser una de les ciutats més segures del món”, ha afirmat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.