Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

Barcelona aprova enderrocar dos murs de La Model per “obrir-la a la ciutat”

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una proposició d’ERC en virtut de la qual s’enderrocaran dos murs de la presó en desús de La Model per […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una proposició d’ERC en virtut de la qual s’enderrocaran dos murs de la presó en desús de La Model per “obrir-la a la ciutat”. En concret es tiraran a terra els murs situats als carrers Provença i Rosselló amb l’objectiu de crear-hi dues noves places que ajudin a generar espai públic. La republicana Eva Baró ha criticat el “baix” nivell d’implicació del consistori en la transformació de l’antiga presó, i ha recordat que, cinc anys després que deixés de funcionar com a centre penitenciari, “ni tan sols hi ha els projectes executius encarregats”. Baró ha acusat el consistori de “desinterès” i de “falta de diligència” davant “el que hauria de ser el nou gran pol d’equipaments de la ciutat”.

La proposició d’ERC també conté l’exigència de redactar un pla d’usos provisionals per poder aprofitar l’espai. Baró ha lamentat que, fins al moment, aquests usos s’han “acabat reduint a la mínima expressió fins a nivells merament anecdòtics: visites guiades i esdeveniments ocasionals”.