Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Banc Santander obté uns beneficis de 3.675 milions d’euros en el primer semestre

ACN Madrid.-Banc Santander va obtenir entre gener i juny uns beneficis de 3.675 milions d’euros davant els 10.798 MEUR de pèrdues en el mateix període de l’any passat després d’una […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Madrid.-Banc Santander va obtenir entre gener i juny uns beneficis de 3.675 milions d’euros davant els 10.798 MEUR de pèrdues en el mateix període de l’any passat després d’una actualització sense efecte en caixa del fons de comerç i d’actius fiscals diferits. Els ingressos durant el primer semestre de l’any van pujar a 22.695 milions d’euros, un 8% més que en el mateix període del 2020 sense l’impacte dels tipus de canvi. El marge net va augmentar un 13% interanual en euros constants, fins als 12.138 milions d’euros per l’augment dels crèdits (+2%) i els dipòsits (+4%). L’entitat ha anunciat la intenció de pagar el 40%-50% dels beneficis en dividends després que el BCE aixequés fa pocs dies aquesta restricció a partir de la tardor.

L’entitat presidida per Ana Botín ha destacat que els bons resultats es deuen al creixement dels volums de negoci (+2% en crèdits i +4% en dipòsits). Les tres regions on opera el banc –Europa, l’Amèrica del Nord i l’Amèrica el Sud- van contribuir de forma similar al benefici del grup. Al continent europeu, s’ha quasi triplicat, fins als 1.426 milions d’euros, un 172% més; i a l’Amèrica del Nord, fins als 1.628 milions d’euros, un 178% més. Al sud del continent americà va créixer un 41%, fins als 1.645 milions d’euros.El marge d’interessos va augmentar un 8% en el primer semestre després de registrar el millor trimestre des que va començar la pandèmia pels volums de crèdits i dipòsits i el menor cost d’aquests darrers. El creixement marge d’interessos va ser especialment intens al Regne Unit (+29%), a l’Estat espanyol (+10%) i al Brasil (+10%).Els ingressos per comissions van arribar a nivells anteriors ala pandèmia (+8%) amb creixements en productes i serveis de més valor afegit. L’increment interanual de la facturació en targetes va ser del 26% i terminals de punts de venda del 54% en són dos exemples.La presidenta del Banc Santander, Ana Botín, ha celebrat els bons resultats del segon trimestre “gràcies a una evolució molt positiva en totes geografies, sobretot als Estats Units i el Regne Unit”. “Seguim exercint un paper fonamental en la recuperació econòmica. En un moment en què els nostres clients ens necessiten més que mai, continuem donant-los suport i així ho reflecteix un altre augment del volum de crèdits i dipòsits en el trimestre”, ha continuat. Botín ha anunciat també que l’entitat està en la línia de superar l’objectiu de la rendibilitat per l’any i que la intenció de l’entitat és remunerar els accionistes del 40-50% del benefici ordinari.D’altra banda, el banc ha anunciat que l’actual conseller delegat al Brasil i responsable regional a l’Amèrica del Sud, Sérgio Rial, serà el nou president del consell d’administració de l’entitat al país carioca i deixarà les funcions executives l’1 de gener del 2022. Mario Roberto Opice substituirà Rial mentre que Caros Rey de Vicente serà el nou responsable regional al continent sud-americà.