Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Aterra a Barajas un avió amb 12,5 tones de material sanitari procedent de la Xina

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat ha anunciat que cap a dos quarts de tres de la tarda d’aquest dijous ha aterrat a l’aeroport de Barajas, a Madrid, un avió amb […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Madrid.-El Ministeri de Sanitat ha anunciat que cap a dos quarts de tres de la tarda d’aquest dijous ha aterrat a l’aeroport de Barajas, a Madrid, un avió amb 12,5 tones de material sanitari procedent de Xangai. La compra d’aquests productes ha estat tramitada per l’Institut Nacional de Gestió Sanitària, organisme que depèn del Ministeri de Sanitat. En concret, el ministeri especifica que la bodega de càrrega de l’aparell estava “al 100% de la capacitat”, amb 11 palets que contenien 5,5 tones d’Equips de Protecció Individual (EPI) distribuïdes en 325 caixes; 4 tones de mascaretes en 760 caixes, i 3 tones de respiradors en 167 caixes. Tot el material es distribuirà entre les Comunitats Autònomes en el marc de la crisi del coronavirus.

Des del govern espanyol s’indica que entre el 10 de març i l’1 d’abril s’han distribuït prop de 34 milions d’unitats de material sanitari com mascaretes, guants, bates, ulleres, barrets i davantals, però també respiradors i solucions hidroalcohòliques.