Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Asens: “Només si estem nosaltres al govern es tiren endavant mesures com l’ingrés mínim vital”

ACN Barcelona.-El president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha defensat que només si el seu grup està al govern espanyol es tiren endavant mesures com l’ingrés mínim […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-El president del grup d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha defensat que només si el seu grup està al govern espanyol es tiren endavant mesures com l’ingrés mínim vital que, segons ha afegit, “no podia esperar més temps perquè les conseqüències de la crisi tampoc esperen”. A través d’un missatge de vídeo, Asens denuncia una “ofensiva brutal” contra Unides Podem en els últims dies. I ha replicat als expresidents del govern espanyol Felipe González i José María Aznar que mentre Podem i les confluències estiguin al govern “no hi haurà pressió que impedeixi que continuïn defensant l’interès general, allò comú i allò públic”.

Asens ha afirmat que en els darrers dies han augmentat les veus que exigeixen apartar els comuns del govern espanyol i de qualsevol tipus d’acord per a la reconstrucció social i econòmica del país. I ha recordat que el govern de coalició va obtenir el suport de la majoria del Congrés i que Unides Podem és un espai que avui representa tres milions de ciutadans. “Segur que us preguntareu a què ve aquesta ofensiva brutal de la dreta mediàtica, política i empresarial. Només si estem nosaltres al govern es tiren endavant mesures com l’ingrés mínim vital”, ha defensat. Es tracta, segons Asens, d’una mesura que no només és “justa” sinó que també contribuirà a dinamitzar l’economia perquè, segons ha assenyalat, com més capacitat de consum hi hagi, major serà la sortida de la crisi. I ha contraposat la gestió que està fent ara el govern espanyol amb la que es va fer amb la crisi del 2008. Llavors, segons Asens, es va sortir “rescatant bancs” i ara, en canvi, s’estan mobilitzant recursos per rescatar famílies.Asens ha defensat que ara toca aprovar un ingrés mínim vital que no només sigui per la situació d’emergència sinó que sigui “una mesura estructural destinada a quedar-se”.El portaveu d’Unides Podem al Congrés ha afegit que el pacte per a la reconstrucció només es podrà aixecar si l’empenyen les “forces vives del país” i ha enviat un missatge directament als expresidents del govern espanyol. “Vull dir a González i a Aznar, espero que m’escolti des de la seva residència de Marbella, que mentre Podem i les confluències estiguin al govern no hi haurà pressió, vingui d’on vingui, que ens impedeixi defensar l’interès general, allò comú i allò públic”.