Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Asaja proposa la creació d’un “corredor sanitari” per als treballadors agraris que es desplacin des del sud de l’Estat

ACN Lleida.-Representants d’associacions professionals, empresarials i sindicals del sector agrari s’han reunit de forma telemàtica aquest dimarts amb el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, per expressar-li la […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Lleida.-Representants d’associacions professionals, empresarials i sindicals del sector agrari s’han reunit de forma telemàtica aquest dimarts amb el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, per expressar-li la seva “preocupació” davant la problemàtica a l’hora de trobar mà d’obra per a la campanya de la fruita. De la trobada n’ha sortit el compromís de traslladar les seves demandes al ministeri d’Agricultura, tot tenint en compte que les mesures adoptades per fer front a la crisi sanitària del coronavirus afectaran l’arribada de treballadors temporers. En aquest sentit, una de les propostes plantejades per Asaja és la de crear un “corredor sanitari” per on es puguin desplaçar els empleats que actualment es troben al sud de l’Estat.

Crespín ha dit que després de la reunió de la Comissió Agrària Provincial, que ha qualificat de “necessària”, són les administracions competents les que poden “aportar una resposta a aquesta problemàtica”. Així, s’ha compromès a traslladar-los la situació del sector, per tal que s’hi pugui trobar solucions. A més, ha agraït les diferents iniciatives que han sorgit amb l’objectiu d’oferir feina al camp a diferents sectors de la població, com ara aturats o estudiants.Una de les demandes que diversos sindicats agraris i la patronal han posat sobre la taula és la de buscar fórmules per poder “adequar” temporalment la documentació a persones que es troben al territori en situació irregular. També s’ha parlat de les mesures sanitàries que cal complir per desenvolupar amb garanties la campanya de la fruita i que passen, entre d’altres, per dotar als empleats d’elements de protecció individual i mantenir una distància d’un metre i mig entre ells, a més d’adequar allotjaments i algun mitjà de transport per portar-los al camp o les centrals.