Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Arxivada la denúncia de Convivència Cívica Catalana contra el Govern pel fons per les causes del Tribunal de Comptes

ACN Barcelona.-El jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona ha arxivat la denúncia de Convivència Cívica Catalana contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers per haver aprovat […]

Agències 21/07/2021

ACN Barcelona.-El jutjat d’instrucció número 25 de Barcelona ha arxivat la denúncia de Convivència Cívica Catalana contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers per haver aprovat un Fons Complementari de Riscos de 10 MEUR per donar cobertura a reclamacions com la del Tribunal de Comptes. El jutjat recorda que no pot investigar persones aforades, com són els membres del Govern, i per això ha arxivat la denúncia per malversació de fons públics.

L’entitat considera que aquestes despeses no poden ser assumides “de cap manera” per la Generalitat i diu que la “garantia d’indemnitat” -a la qual apel·la l’executiu- “no pot emparar conductes manifestament il·legals, ni l’administració pot assumir el cost de la defensa o fiances dels funcionaris que han actuat de manera il·legal”. Convivència Cívica Catalana apunta que també instarà “el corresponent procediment” davant el Tribunal de Comptes si es confirma que es dipositen aquests diners.