Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Aprovada inicialment la construcció d’una escola bressol a les casetes de l’Encarnació de Barcelona

ACN Barcelona.-La comissió conjunta de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la modificació del pla urbanístic per construir una escola bressol a les casetes de l’Encarnació de Barcelona i protegir-ne […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-La comissió conjunta de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment la modificació del pla urbanístic per construir una escola bressol a les casetes de l’Encarnació de Barcelona i protegir-ne el patrimoni històric i arquitectònic. L’equip de govern ha defensat el projecte per “configurar un espai únic amb habitatge públic, escoles bressol d’àmbit educatiu i un espai verd de primer ordre”. Diversos grups s’han manifestat a favor de la preservació de l’espai però han criticat les maneres amb què s’ha dut a terme la iniciativa. Finalment han votat favorablement a la proposta els grups municipals de BComú, ERC, CUP, Ardanuy i Puigcorbé, en contra Cs i PP i s’han abstingut el GMDemòcrata i el PSC.

El grup municipal del PDeCAT ha qualificat aquest assumpte com un “exemple paradigmàtic de gestió erràtica i poc rigorosa”. Sònia Recasens ha manifestat el seu “suport i compromís a la preservació” de l’espai però ha criticat la manera amb què el govern municipal ho pretén fer. S’han aventurat a dir que “les indemnitzacions costaran potser més de 4 milions d’euros” i han criticat “la judicialització del cas que fins i tot podria portar a la reversió de la mateixa operació”. El PSC també s’ha abstingut. Ha criticat haver hagut d’esperar al final del mandat perquè es decideixi “fer una escola bressol on un privat anava a fer unes casetes”, el que ha considerat que era una “pèssima gestió urbanística de Gràcia” i un “nyap urbanístic”. “Farem una abstenció perquè volem que qui es mulli sigui el govern”, ha manifestat. “Esperem d’aquí al plenari a veure si hi ha algun moviment, perquè seria l’escola bressol més cara de la ciutat”, ha conclòs Daniel Mòdol.Ciutadans i el PP també han dit que estan d’acord amb la preservació de l’espai i en contra de la manera en què s’ha gestionat el projecte. En el seu cas han votat en contra. Koldo Blanco de Ciutadans ha exposat que ja va votar a favor de protegir l’espai al plenari i que estan en contra de d’actuar de manera “unilateral” perquè han qualificat el que es pretén fer d’un “abús de poder” cedint “a les pressions injustificades d’un moviment”. Enrique Villagrasa del PP ha criticat el “poc respecte a la propietat privada” del govern municipal.ERC ha votat favorablement però ha demanat apostar per la negociació. “Què direm a la gent de Vallvidrera quan ens diguin que hem d’expropiar l’hotel Buenos Aires? No ho podem comprar tot, el pressupost no és infinit. Demano una mica de rigor”, ha manifestat Jordi Coronas. La CUP també s’ha posicionat a favor de la iniciativa del govern municipal, com també Ardanui, tot i que en aquest cas ha dit que té “seriosos dubtes que l’operació pugui tenir viabilitat, és una visió massa optimista”, ha dit Toni Casas.L’equip de govern ha assegurat que ha actuat “sense cap precipitació” i que davant els qui diuen que hi ha altres espais per fer escoles bressol a Gràcia, els ha reptat a fer-los públics. “Friso per seguir-les”, ha manifestat Eloi Badia.