Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

APM inverteix 47 MEUR al Port de Barcelona en noves grues que incrementen el rendiment i permeten operar bucs més grans

ACN Barcelona.-APM ha invertit 47 MEUR en nova màquina a la seva terminal del Port de Barcelona que permetrà augmentar la productivitat i operar bucs portacontenidors més grans i modern. […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Barcelona.-APM ha invertit 47 MEUR en nova màquina a la seva terminal del Port de Barcelona que permetrà augmentar la productivitat i operar bucs portacontenidors més grans i modern. En concret, ha adquirit 29 noves ‘Straddle Carriers’, que permetran augmentar el rendiment de la terminal, i dues noves grues Super Post Panamax procedent de Los Àngeles, que permeten operar bucs de contenidors de fins a 23 mànegues. També ha posat en marxa una nova plataforma Rack per a connexions frigorífiques, que ha augmentat la capacitat de connexions en un 31%. La presidenta del Port, Mercè Conesa, ha estat l’encarregada de batejar la nova maquinaria en un acte aquest dijous a la terminal de la companyia al port barceloní.

La inversió realitzada en les noves grues es la més gran feta a la terminal de Barcelona pel que fa a les ‘Straddle Carriers’. Pel que fa a les dues noves grues Supor Post Panamax, tenen una capacitat d’elevació de 100 tones i poden operar en mode ‘twin’, fins als 150 moviments per hora, el que possibilita elevar encara més el nivell de servei per tal d’oferir als clients “la millor productivitat de les terminals del Mediterrani”.D’altra banda, APM també ha optimitzat recentment la seva web oferint la consulta en temps real de l’estat dels bucs. D’aquesta manera, l’usuari pot veure què s’està fent, el percentatge que té operat o els contenidors pendents. El director general d’APM Terminals Barcelona, Narcís Pavón, ha destacat que la inversió anunciada aquest dijous és “la més gran feta a la terminal de Barcelona” i ha posat en valor que la nova maquinària permetrà augmentar el rendiment i l’eficiència. De la seva banda, el responsable d’APM a Europa, Igor Van de Nesse, ha destacat la millora en la productivitat i en el servei prestat i ha posat en valor que la companyia vol créixer de la mà del creixement del Port de Barcelona. “Confio que podrem créixer plegats”, ha afirmat. Per últim, Conesa ha afirmat que la inversió permetrà “augmentar la competitivitat i l’atenció al client” per part de la infraestructura aeroportuària. Ha afegit que a més, la inversió en nvoa maquinària més sostenible contribuirà a reduir les emissions i continuar l’aposta per la lluita contra l’emergència climàtica. Ha destacat també que APM i les seves inversions estan col·laborant a la internacionalització del port.