Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Amics de la Gent Gran trucarà a més de 3.000 persones per evitar una sensació de soledat accentuada pel coronavirus

ACN Barcelona.-Amics de la Gent Gran està mobilitzant voluntaris perquè les més de 3.000 persones que l’entitat acompanya no vegin la sensació de soledat accentuada mentre duri la crisi del […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-Amics de la Gent Gran està mobilitzant voluntaris perquè les més de 3.000 persones que l’entitat acompanya no vegin la sensació de soledat accentuada mentre duri la crisi del coronavirus. Segons ha explicat l’entitat en un comunicat, les persones voluntàries s’estan mobilitzant a través d’equips en cadascun dels 48 municipis on hi són per a fer trucades de seguiment a les més de 3.000 persones grans acompanyades. L’objectiu és mantenir-les informades i que durant aquest període “no vegin el seu aïllament i la seva sensació de soledat accentuats”. Des de l’associació també es fa una crida a la calma a la població i es demana no estigmatitzar les persones grans.

Amics de la Gent Gran alerta que molta de la informació que es rep a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació “pot generar alarma i confusió”. A més, remarquen que la major part de les persones grans que acompanyen “manquen de vincles sòlids de confiança per a contrastar la canviant situació actual”. Per això, el compromís de l’entitat és fer-los arribar “de la forma més personalitzada possible” les recomanacions de salut pública i, sobretot, “escoltar-les i tranquil·litzar-les”. D’altra banda, s’han cancel·lat totes les activitats grupals o que impliquen usuaris i voluntaris fins a nou avís com a mesura preventiva. Així, també s’han cancel·lat les visites setmanals individuals en els domicilis i centres residencials per a persones grans per no crear situacions de risc. Amb tot, l’entitat seguirà en ple funcionament en la modalitat de teletreball.