Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Amec veu la inflació amb “preocupació” i anticipa un segon semestre amb “incògnites” per la crisi de subministraments

ACN Barcelona – L’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades Amec veu la pujada de la inflació amb “preocupació” i anticipa un segon semestre amb “incògnites” per la crisi de subministraments. Així ho […]

Agències 06/07/2022

ACN Barcelona – L’Associació d’Empreses Industrials Internacionalitzades Amec veu la pujada de la inflació amb “preocupació” i anticipa un segon semestre amb “incògnites” per la crisi de subministraments. Així ho ha defensat el president de l’organització, Joan Tristany, en una atenció als mitjans durant el fòrum anual celebrat aquest dimecres a l’IESE, on s’han reunit més de 350 directius d’empreses. “La inflació és un element que preocupa i s’està seguint”, ha subratllat Tristany, que s’ha mostrat confiat en què les empreses d’Amec “resistiran”. Tristany ha apuntat que el primer semestre del 2022 ha estat “molt bo” pel que fa a comandes i, de cara als mesos vinents, espera que hi hagi “consistència” en els mercats internacionals per “donar-hi resposta”.

“Hi ha el risc de quant durarà la inflació i com aquesta passarà als salaris i a un increment de costos per a les empreses”, ha subratllat el director general de l’organització. En aquesta línia, ha assegurat que les companyies exportadores que formen part d’Amec creuen que durant el 2022 la inflació es mantindrà “alta”, però que després hi haurà un “punt d’inflexió” cap a nivells “més moderats”.

<strong>Jornades sobre la indústria anticipativa</strong>

A banda, el fòrum anual d’enguany ha tractat sobre la indústria anticipativa. Així, ha ofert a les empreses eines per detectar, interpretar i actuar els senyals de l’entorn, evitar-los i minimitzar les seves conseqüències. “L’entorn és tan canviant de forma ràpida, profunda i inesperada que no encertarem 100% el futur, però si treballem hi ha indici que ens poden ajudar a anticipar-nos i a afrontar el que vindrà de manera diferent”, ha indicat Tristany.

El director general d’Amec ha posat l’exemple del canvi climàtic i ha assegurat que alguns dels ponents han explicat que per “diferenciar-se” de la seva competència estan treballant en com afronten aquesta qüestió abans que els altres. “L’anticipació ens serveix per mitigar possibles problemes i riscos”, ha apuntat Tristany. Ara bé, ha assumit que anticipar-se també comporta “assumir riscos”, però ha reblat que “no fer res també ho és”. “Utilitzant dades que existeixen i estan a la xarxa podem anticipar-nos”, ha opinat.

Després de tot, ha assegurat que en el marc de les jornades també tenen l’objectiu de fomentar la col·laboració entre empreses per tal que desenvolupin projectes de forma conjunta. “Davant els reptes més grans les empreses tenen clar que soles no ho poden fer”, ha dit. “Les col·laboracions entre empreses estan creixent de forma exponencial”, ha afegit.