Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Amazon ofereix una compensació d’entre 5.250 i 5.760 euros bruts als treballadors de Martorelles que es traslladin

ACN Martorelles – La primera reunió entre empresa i treballadors de la planta de Martorelles d’Amazon un cop iniciada la vaga ha servit perquè la direcció faci un moviment en […]

Agències 02/02/2023

ACN Martorelles – La primera reunió entre empresa i treballadors de la planta de Martorelles d’Amazon un cop iniciada la vaga ha servit perquè la direcció faci un moviment en l’àmbit de les compensacions per trasllat. En concret ofereix 5.250 euros bruts per als treballadors dels nivells T1 -mossos de magatzem- que acceptin canviar de planta i 5.760 als dels nivells T3 -responsables d’àrea. Dels 745 treballadors de Martorelles, Amazon ha ofert recol·locar-ne un centenar al centre del Prat de Llobregat, mentre la resta es derivarien a les plantes de Saragossa i Figueres. Els treballadors interpreten que això no és un trasllat, sinó un tancament, i per això demanen indemnitzacions de 69 dies per any treballat i 9 mesos de sou per als que acceptin el trasllat.

Els treballadors insisteixen que la proposta és insuficient, perquè entre d’altres aspectes, marxar de l’àrea de Barcelona suposa una rebaixa de la capacitat econòmica dels afectats, que perdrien condicions adquirides com plusos de nocturnitat o caps de setmana.

Ambdues parts es tornaran a trobar dilluns, igual que avui a la seu del Departament de Treball. Segons els treballadors, l’empresa s’ha compromès a entregar aleshores una proposta completa, incloent les indemnitzacions per als acomiadaments.