Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Albiach avisa el PSC que votar contra els pressupostos seria “una irresponsabilitat”, “incongruent” i “partidista”

ACN Barcelona.-La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha avisat el PSC que votar contra els pressupostos seria “una irresponsabilitat” i ha reconegut que no ho entendria. En una entrevista a […]

Avatar
Agències 26/01/2020

ACN Barcelona.-La líder de CatECP, Jéssica Albiach, ha avisat el PSC que votar contra els pressupostos seria “una irresponsabilitat” i ha reconegut que no ho entendria. En una entrevista a ‘Nació Digital’, Albiach ha dit que encara que el seu vot no és decisiu, perquè amb el Govern i els comuns ja hi ha majoria parlamentària, seria “del tot incongruent i partidista” un vot negatiu perquè hi ha moltes mesures que els socialistes han defensat tant en seu parlamentària com en clau local que es troben recollides als comptes, com és el cas del finançament a escoles bressol o la rebaixa de els taxes universitàries. A més, Albiach s’ha mostrat convençuda que ERC, per la seva banda, facilitarà l’aprovació dels pressupostos a l’Estat. “Espero que, des de la responsabilitat, tots els actors polítics que es diuen progressistes permetin la seva tramitació”, ha afegit.

En relació als comptes a l’Estat, a més, Albiach ha ampliat l’emplaçament a JxCat i CUP, i ha argumentat que no entendria que “s’hi oposessin sistemàticament només perquè ve del govern de coalició”.A l’entrevista, Albiach ha reiterat la petició dels comuns de convocar eleccions a Catalunya i ha insistit que la fórmula JxCat-ERC “té els dies comptats” perquè està “esgotada. Tot i això, no ho ha volgut vincular als pressupostos i ha explicat que l’objectiu és garantir que els comptes vegin la llum i, després, garantir un govern “que coopera i està cohesionat” en lloc de “competir”. A més, la líder dels comuns ha afegit que l’executiu català cal que “no estigui interferit pel calendari judicial” perquè, segons considera, està “trepidant-li els talons” a l’actual Govern.Reforma del delicte de sedicióPel que fa a la reforma penal del delicte de sedició que permetria que els presos fossin alliberats, Albiach ha tret pit que “porta el segell dels comuns” i, en concret, de Jaume Asens, que assegura que “es va deixar la pell” per trobar aquest encaix. Per als comuns, aquesta és la via “més senzilla, directa i ràpida” per a la llibertat dels presos i ha avançat que “mentre hi hagi presos polítics el diàleg es quedarà a la meitat”. A més, i en relació a l’amnistia, Albiach ha remarcat que ara per ara “les majories no donen” per tirar-la endavant.