Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Albert Guinovart, compositor del Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona

ACN Barcelona.-El Cor Francesc Valls ha presentat una nova edició del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona i ha encarregat al compositor Albert Guinovart una revisió contemporània […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El Cor Francesc Valls ha presentat una nova edició del Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona i ha encarregat al compositor Albert Guinovart una revisió contemporània de l’obra. Com és tradició, el Cor Francesc Valls encarrega a un autor de prestigi una revisió del Cant de la Sibil·la. Guinovart, ja havia participat en un encàrrec del Cor, estrenant un ‘Dixit Dominus’ l’any 2018. A dos quarts de dotze de la nit de la Nit de Nadal, es podrà escoltar per 13è any consecutiu la recuperació del Cant de la Sibil·la que va fer el Cor l’any 2009. Seguidament se celebrarà la Missa del Gall presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l’antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi.Així mateix, a la Nit de Nadal, el Canal 33 emetrà el document ‘El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona’. El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, ha impulsat la producció d’aquest documental realitzat per la productora Akerblom Studio, amb Marc Castañé al capdavant, i amb el suport del Cor Francesc Valls i la Catedral de Barcelona. El documental es va estrenar el passat 2 de novembre en el marc del Festival In-Edit, als Multicines Aribau.