Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Al cotxe cremat del crim de la Urbana no hi havia cap bala reglamentària

ACN Barcelona.-Les restes d’un projectil trobades dins el cotxe calcinat del crim de la Urbana tenien el plom entre els seus components, el que descarta que fos una bala reglamentària […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN Barcelona.-Les restes d’un projectil trobades dins el cotxe calcinat del crim de la Urbana tenien el plom entre els seus components, el que descarta que fos una bala reglamentària del cos de la Guàrdia Urbana. Els perits balístics han explicat al jutge que la peça d’aparença metàl·lica es podria correspondre al clauer amb forma de bala record del casament que l’exdona de la víctima, Pedro Rodríguez, va dir que habitualment portava a sobre. També es podria tractar d’una bala no relacionada amb la Guàrdia Urbana ni els Mossos d’Esquadra. Aquest element perjudica l’acusat Albert López, que en el seu escrit de defensa indica que Rosa Peral va matar Rodríguez amb la bala que faltava a la seva arma i que ell només va accedir ajudar-la a desfer-se del cos.

Les altes temperatures a que es va sotmetre l’interior del maleter del vehicle on es va trobar el cos calcinat impedeixen arribar a cap conclusió per la forma de l’objecte, segons els perits. És l’anàlisi de la composició de les restes amb aparença metàl·lica trobades el que va determinar que hi havia “petits elements de plom”. Després de comparar-lo amb cinc mostres diferents els perits van concloure que per composició l’element es podria correspondre a una bala convencional, però no a una bala del cos de la Guàrdia Urbana com la que faltava a l’arma de Rosa Peral, ja que les que fan servir els cossos policials no tenen plom. No obstant, els perits consideren que ela acusats no tindrien difícil aconseguir bales amb plom.Pel que fa a les armes analitzades, els perits balístics no van trobar res anormal. Aquest dijous també han intervingut els perits químics, que han explicat al jutge que les restes que es van agafar del voltant del vehicle cremat es corresponien gasolina, el que recolza la hipòtesi que qui va encendre el vehicle va fer servir accelerants per una millor combustió.