Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Agricultura convoca 28 MEUR en ajuts a inversions destinades a millorar la transformació i comercialització d’aliments

ACN Barcelona.-El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts del Programa de Desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020 per un import de 28 milions d’euros, destinat a les inversions relatives a […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts del Programa de Desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020 per un import de 28 milions d’euros, destinat a les inversions relatives a la millora de la transformació i comercialització d’aliments (26,3 milions d’euros) i la mitigació del canvi climàtic (1,7 milions). Aquest pressupost estarà cofinançat en un 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Aquesta és la darrera convocatòria de l’actual PDR per subvencionar dues línies d’ajuts amb els objectius de millorar la competitivitat de les indústries amb processos innovadors, incrementar el valor afegit dels productes agrícoles i fomentar-ne la internacionalització.

Els ajuts també pretenen fomentar un ús més eficient de l’energia, les energies renovables, subproductes, residus i altres matèries primeres no alimentàries per impulsar el desenvolupament de la bioeconomia i la reducció de gasos amb efecte hivernacle. Els ajuts tenen caràcter de subvenció directament aplicable als imports de les inversions i despeses derivades de les actuacions objecte de l’ajut i van dirigides a persones físiques i jurídiques i les seves agrupacions. La intensitat de l’ajut pot arribar al 40% en el cas de les pimes o al 20% en el cas d’establiments més grans que una mitjana empresa, però amb menys de 750 treballadors o 200 milions d’euros de volum de negoci. Per a la resta de casos, serà del 10%. Les bases reguladores dels ajuts estableixen inversions subvencionables i no subvencionables i, entre altres, els requisits d’elegibilitat, criteris de priorització, concurrència amb altres ajuts, documentació, tramitació, compromisos i obligacions, justificació i pagament. El termini de presentació és del 7 de maig al 6 de juliol de 2021, ambdós inclosos, i la sol·licitud només es pot fer per internet.