Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Afrucat fa una comanda a la Xina dels Equips de Protecció Individual que fan falta a les centrals fruiteres catalanes

ACN Lleida.-L’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha fet la primera comanda agrupada del sector d’Equips de Protecció Individuals (EPIs) per a les necessitats de les centrals fruiteres. També […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Lleida.-L’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) ha fet la primera comanda agrupada del sector d’Equips de Protecció Individuals (EPIs) per a les necessitats de les centrals fruiteres. També s’inclou material per ajuntaments que s’hi han sumat i per a empreses d’altres branques del sector alimentari. Segons Manel Simon, director general d’Afrucat, fa dies que s’està treballant en aquesta acció a causa de la “manca generalitzada” d’aquests productes al país i la gran necessitat de les empreses. Així mateix, ha indicat que han detectat una “forta especulació” de diferents proveïdors que arribaven a multiplicar per 10 el preu d’algun d’aquests productes i que els ha obligat a buscar directament un fabricant al país asiàtic.

L’enviament arribarà des de la Xina en avió d’aquí a uns 10 dies i inclourà 230.000 mascaretes (entre quirúrgiques i FPP2), 600.000 unitats de guants de nitril, 9.000 ampolles dispensadores de Gel hidroalcohòlic de 500 ml, 2.500 auto-tests ràpids per al covid-19 i 200 termòmetres digitals sense contacte.Aquest primer enviament també inclourà 2.000 bates impermeables que l’associació s’ha compromès a cedir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida després de tenir diferents contactes amb responsables del centre i acordar quines eren les necessitats principals per al seu personal sanitari. Un cop arribat el material, Afrucat realitzarà la distribució entre les tres demarcacions catalanes productores de fruita. Una gran part es quedarà a Lleida (on la distribució es farà porta a porta entre totes les empreses sol·licitants) i la resta es distribuirà entre Girona i Benissanet (Tarragona).La segona comanda es tancarà el dimarts de la setmana que veAfrucat ja ha començat a recollir peticions d’EPIs per a la propera setmana que hauran de confirmar-se abans del dimarts 7 d’abril, dia en que es formalitzarà la segona comanda.Donat el gran volum de peticions que està rebent Xina en aquests moments de tots els països en els que està creixent el nombre d’infectats, Afrucat recomana als seus associats que facin una avaluació de les seves necessitats a mig termini per tal d’aprofitar el compromís en ferm ja pactat amb el fabricant.