Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Adif presenta projectes per 14.000 MEUR per al fons de reconstrucció de la UE

ACN Barcelona.-Adif presentarà projectes per un import de 14.000 milions d’euros per al fons de reconstrucció de la Unió Europea. La presidenta de l’entitat, Isabel Pardo de Vera, ha fet […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-Adif presentarà projectes per un import de 14.000 milions d’euros per al fons de reconstrucció de la Unió Europea. La presidenta de l’entitat, Isabel Pardo de Vera, ha fet una crida a “no deixar passar l’oportunitat” de finançar projectes “madurs” i alineats amb els objectius europeus. Així mateix, ha defensat les propostes emmarcades en la reforma d’un escenari “verd i digital” que impulsi l’activitat econòmica i la millora de la competitivitat. “Adif és el mecanisme executor del Ministeri de Transports amb major solvència en la presentació de fons europeus. En els últims anys hem captat més de 13.000 milions en fons europeus, dels quals ja s’han desemborsat més del 97%”, ha assegurat Pardo de Vera.

La presidenta de l’entitat ha destacat la dotació d’11.000 milions d’euros per part del Banc Europeu d’Inversions (BEI) en altres projectes presentats per Adif. “Garanteix que són projectes solvents i ben articulats”, ha resumit en la jornada ‘Construint un futur sostenible. Diàlegs per la recuperació econòmica’, organitzada per El País, Cinco Días i Cadena Ser..La bateria de propostes presentades per Adif engloba projectes que l’entitat ja tenia en marxa i pels quals ja havia sol·licitat diverses ajudes europees. L’entitat ha considerat que, per les seves característiques, aquests projectes també estan alineats amb els objectius del fons de recuperació.En aquest sentit, Adif ja ha remès tota la cartera d’actuacions i projectes ferroviaris alineats amb aquests objectius al Ministeri de Transports. Pròximament es detallaran les actuacions seleccionades pel govern espanyol en funció dels requisits establerts per la seva elegibilitat en el conjunt d’actuacions presentades per l’Estat.