Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Adif encarrega a Geocontrol la valoració de dos projectes pel soterrament de Montcada i Reixac

|

- Publicitat -

ACN Montcada i Reixac – Adif ha encarregat a l’enginyeria Geocontrol l’anàlisi i la valoració de dos projectes pel soterrament de les vies a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Concretament, l’empresa pública vol que s’avaluïn dues ofertes econòmiques que considera en “en baixa temerària” abans d’adjudicar finalment els 621 MEUR. “Es tracta d’un expert independent, aporta un profund coneixement tècnic en projectes i construcció i és l’enginyeria que va redactar el projecte de construcció d’aquesta obra”, ha justificat Adif sobre Geocontrol. Un total de quatre UTE s’han presentat al concurs pel soterrament de Montcada i Reixac: Comsa-FCC-Ferrovial, Dragados-Tecsa-ACSA-San José, OHLA-Sacyr-Acciona-Rubau i Vías y Construcciones-Copisa-Azvi.

La UTE formada per Comsa-FCC-Ferrovial ha obtingut la millor puntuació tècnica (47,98 punts) per davant d’OHLA-Sacyr-Acciona-Rubau (47,64 punts) i ara Adif busca contrastar les ofertes econòmiques, dues de les quals se situen força per sota del pressupost base (513,3 MEUR sense IVA). “Adif va sol·licitar i va rebre justificació sobre aquestes baixes temeràries –en base a valors desproporcionats de dos grups- que ara es valoraran”, ha apuntat el gestor ferroviari. “La selecció de l’adjudicatari es realitzarà amb criteris d’objectivitat i transparència en base a la millor relació qualitat-preu”, ha insistit l’empresa que presideix Marisa Domínguez.

Publicitat

Amb la puntuació final, la Mesa de Contractació d’Adif proposarà un ordre de classificació de les UTEs i el consell d’administració adjudicarà definitivament el soterrament de l’R2 al casc urbà de Montcada i Reixac, amb un túnel quatre quilòmetres i una nova estació subterrània que comptarà amb tres vies i dos andanes laterals.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió