Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Adif començarà el 26 d’abril les obres per reforçar el talús del costat de la via del tren a Raimat

ACN Raimat.-Adif començarà el 26 d’abril les obres per reforçar el talús situat entre els punts quilomètrics 166,060 i 166,33 de la línia ferroviària Saragossa-Lleida, al terme municipal de Raimat […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Raimat.-Adif començarà el 26 d’abril les obres per reforçar el talús situat entre els punts quilomètrics 166,060 i 166,33 de la línia ferroviària Saragossa-Lleida, al terme municipal de Raimat (Segrià). Les obres, amb una inversió de gairebé 370.000 euros, consistiran en l’estabilització de 270 metres del talús dret de la trinxera que formen les dues vessants a banda i banda de la via del tren. L’actuació té com a objectiu reforçar-ne la seguretat tot i que Adif assegura que els estudis efectuats van determinar que la seguretat de la circulació ferroviària en cap cas es trobava ni s’havia vist compromesa tot i que el talús es podria veure afectat per filtracions d’aigua procedent de la zona habitada adjacent.

L’actuació, llargament reivindicada per la població, consistirà en el perfilat i reforç mitjançant diversos tipus de subjeccions i proteccions de l’estructura, la instal·lació de baixants, la millora de les cunetes i canaletes, el tall de vegetació i desbrossament de la terra vegetal existent i altres reparacions i reposicions a les instal·lacions. Tot i això, Adif assenyala que els treballs que durà a terme l’ens hauran de ser complementats amb les obres que haurà d’executar l’Ajuntament de Lleida a la zona per assegurar que les aigües procedents dels habitatges propers no afectin el talús.