Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Acció Climàtica actualitza la calculadora d’emissions de CO2 per conscienciar empreses i ciutadania sobre contaminicació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha actualitzat la calculadora d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), una eina en línia que permet que la ciutadania i les empreses calculin les seves emissions i la seva reducció a partir de les accions de mitigació que duguin a terme. La calculadora, que es desenvolupa a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, inclou els últims factors d’emissió disponibles i permet estimar les emissions associades a una activitat de forma automatitzada a partir de les dades de la mateixa. També s’ha actualitzat la Guia per al càlcul d’emissions de GEH, i en els dos casos incorporen els últims factors d’emissió disponibles.

Pel que fa al transport ferroviari i als autobusos urbans, s’actualitzen les dades d’activitat dels operadors de TMB (metro i autobús de Barcelona) i TRAM per a l’estimació dels factors d’emissió.

Publicitat

Com a novetats més rellevants, incorpora un capítol de mobilitat elèctrica, amb factors de consum mitjans de diverses tipologies de vehicle elèctric, un nou apartat per al càlcul de les emissions indirectes associades a la producció de l’electricitat adquirida amb factors d’emissió específics, i també un apartat per al càlcul d’emissions indirectes associades al teletreball.

Les organitzacions adherides al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de GEH, que impulsa la Generalitat per elaborar l’inventari d’emissions, solen fer ús d’aquestes eines per tenir un control de la seva activitat.

A partir d’aquest divendres comença el període de comunicació de dades, que acabarà el proper 30 de juliol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió