Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Accepten 1 any i 8 mesos de presó per estafar 15.000 euros amb targetes, falsificades a Lleida i el Pla d’Urgell

ACN Lleida.-Quatre dels cinc acusats de falsificar targetes de crèdit a Lleida i el Pla d’Urgell amb què van efectuar compres per valor de més de 15.000 euros a Fraga, […]

Avatar
Agències 02/06/2021

ACN Lleida.-Quatre dels cinc acusats de falsificar targetes de crèdit a Lleida i el Pla d’Urgell amb què van efectuar compres per valor de més de 15.000 euros a Fraga, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Alcarràs (Segrià), Tremp, Lleida i les Borges Blanques han acceptat 1 any i 8 mesos de presó. L’altre acusat està en cerca i captura. L’acord entre les parts ha evitat el judici que s’havia de fer aquest dimecres a l’Audiència de Lleida. Tot i que la Fiscalia demanava 9 anys de presó, finalment s’ha rebaixat la pena en aplicar-los l’atenuant de dilacions indegudes molt qualificades, ja que els fets es remunten a l’any 2008. També hauran d’indemnitzar a les empreses afectades amb els 10.000 euros que s’atribueixen als 4 que s’han assegut al banc dels acusats.

Segons es recollia a l’escrit d’acusació, a més dels 15.000 euros estafats amb les targetes manipulades, també van intentar comprar en diversos establiments comercials dels mateixos municipis per valor de 29.000 euros més, sense aconseguir-ho perquè una incidència no va permetre verificar el pagament. Els acusats, tots ells de nacionalitat romanesa i entre 34 i 43 anys, haurien comprat amb aquestes targetes ordinadors, electrodomèstics, tabac, benzina, joies, sabates i neumàtics. Segons la Fiscalia, els quatre acusats, juntament amb un altre home que no s’ha pogut localitzar, van manipular nombroses targetes de crèdit vinculades a entitats bancàries o comerços espanyols per introduir-hi numeracions associades a clients de bancs estrangers que haurien obtingut de manera fraudulenta copiant-les a través de dispositius ubicats en establiments o entitats bancàries. Els fets van passar entre l’agost i l’octubre de 2008, quan es van efectuar més d’una vintena d’operacions amb les targetes de crèdit fraudulentes.Aquestes targetes manipulades, segons el ministeri públic, duien el nom dels acusats, que actuaven des de diversos pisos del carrer del Nord de Lleida, al carrer Major de Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell) i al carrer Domènec Cardenal de Mollerussa. Als habitatges, a més, van localitzar-los programes informàtics que tenien instal·lats per manipular les targetes així com microxips, lectors i gravadors de targetes i també targetes de crèdit blanques.Els acusats són L. P. D., de 34 anys; A. P. M., de 36; G. S., de 38 anys; F. M. Z. R., de 41, i F. O., de 43 anys, tots ells nascuts a Romania. El ministeri públic demanava que es condemnés tots cinc a 6 anys de presó per un delicte de falsificació de targetes de crèdit i a 3 anys més per un delicte continuat d’estafa. Finalment els han condemnat a 1 any de presó pel delicte de falsificació de targetes de crèdit i a 8 mesos més pel delicte continuat d’estafa.